Begin 2017 is het nieuwe gedeelte van de Koolhovenlaan geopend voor al het verkeer. Daarna zijn er 3 knelpunten aan het licht gekomen:  

  1. De brug: Er zijn twijfels ontstaan over de draagkracht van de brug. Uit onderzoeken blijkt dat de brug veilig te gebruiken is voor alle verkeer (incl. de bus en nood- en hulpdiensten), maar niet voor vrachtverkeer. Om te kunnen voldoen aan de door de gemeente gestelde eisen ten aanzien van de draagkracht voor vrachtverkeer moet een er nieuwe verkeersbrug worden geplaatst.  
  2. De middengeleider: Als gevolg van het overrijden van de middengeleider zijn de klinkers verschoven. Hierdoor zijn er gaten tussen de klinkers ontstaan en zijn de klinkers op andere plekken op spanning komen te staan. De middengeleider wordt gemonitord om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan en indien nodig wordt schade gerepareerd.  
  3. Het asfalt: Een deel van de kwaliteit van het asfalt blijkt niet te voldoen aan kwaliteitseisen. Dit heeft geen specifieke oorzaak, maar is een risico van het maken van asfalt.

De gebreken die zijn ontstaan worden hersteld door:

  1. Het plaatsen van een nieuwe verkeersbrug.  
  2. Het aanpassen van de middengeleider. 
  3. Het vervangen van delen van het asfalt.

Het streven is om alle werkzaamheden gelijktijdig uit te voeren om zo de overlast te beperken. Hierbij is de productietijd van de nieuwe brug bepalend. We verwachten dat dit circa 1 jaar gaat duren. De daadwerkelijke herstelwerkzaamheden zullen daarna plaatsvinden. Het daadwerkelijke herstel van de gebreken zal naar verwachting circa drie maanden duren. De Koolhovenlaan moet tijdens de uitvoering van dat werk een tijd afgesloten worden. Tot die tijd blijft de omleiding voor vrachtverkeer dus gelden.  

Bewoners van Koolhoven zijn welkom op de inloopavond voor vragen over de problematiek aan de Koolhovenlaan. Deze kunnen gesteld worden aan de gemeente en GEM Koolhoven. Iedereen kan binnenlopen tussen 19.00 en 20.30 uur.