Piazza Cultura

7 oktober 2018 12:00 tot 18:00

Winkelcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats, Tilburg

Op zondagmiddag 7 oktober is niet het centrum, maar de Heyhoef in de Reeshof het culturele hart van Tilburg. Reeshof Cultuurt, EELT Theatercollectief, Winkeliersvereniging Heyhoef en Festival Circolo bundelen hun krachten voor een groots opgezet verbindend Festival: Piazza Cultura.

Een molotovcocktail van dans, muziek, circus en theater tegen een Italiaans decor. Tijdens dit festival laten zowel culturele initiatieven uit de Reeshof als uit de binnenstad zichzelf zien. Zo is er stevige rock geprogrammeerd door Heyhoef Backstage en Muziekcentrum Rewind en wordt het slotsalvo gelost door Klep your Hands. Tijdens Piazza Cultura zijn er presentaties te zien van de vele eenmansbedrijfjes in de Reeshof, maar ook van verenigingen op het snijvlak van cultuur en sport, zoals de dansers van DC Company en Show‘em Dans.

Organisator EELT Theatercollectief programmeert niet alleen acts waarbij het publiek toeschouwer is, maar brengt ook interactief theater en workshops voor de kinderen. Zo kunnen kinderen bij Kaatjes Kinderkapsalon barokke kapsels krijgen en is er een workshop vloggen. Verder krijgt Tilburg hier vast een voorproefje te zien van het internationale circusfestival dat enkele dagen later los zal barsten in het Leijpark: Festival Circolo.

Kortom, het is goed dat de Heyhoef geen dak heeft, want dat zou eraf gaan. Piazza Cultura duurt van 12 tot 18 uur, is gratis en iedereen is welkom!