Stimuleringssubsidie 2014

Het jaar 2014 is op een positieve wijze afgesloten waarin veel leuke activiteiten hebben plaats gevonden, zoals twee nieuwe initiatieven die we graag in het zonnetje willen zetten:

Buurt Whatsapp Reeshof

Ton Evers begon in het voorjaar van 2014 een whatsapp-groep in Koolhoven om met de bewoners contact te hebben bij onveilige situaties. Met name bij verdachte omstandigheden leggen deze bewoners snel contact en kunnen ze alert reageren indien vernielingen of inbraken gesignaleerd worden.

Door het enorme succes is dit afgelopen jaar uitgebreid in de hele Reeshof met ruim 25 groepen en zijn er al diverse verdachte personen aangehouden en veroordeeld. Het aantal criminele activiteiten in de Reeshof zijn in 12 maanden met 85% gedaald! Andere wijken in Tilburg en Brabant zijn ook geïnteresseerd en maken ook al gebruik van dit mooie initiatief. In mei wordt de 100e groep in gebruik genomen.

Afhaalpunt Goei Eete in de Reeshof

Enkele jaren terug begon Stichting Goei Eete als een burgerinitiatief: Consumenten kunnen op een site vers voedsel rechtstreeks van de lokale boer kopen. De consument is hiermee verzekerd van vertrouwd en milieuvriendelijk voedsel. In 2014 is ook de Reeshof voorzien van een afhaalpunt. Met enkele vrijwilligers maakt Goei Eete het de bewoners van de Reeshof nog gemakkelijker (en duurzamer) om gezonde voeding te kopen.

Beide initiatieven beloont Wijkraad Reeshof met een stimuleringssubsidie voor 2015. Dit kunnen ze gebruiken voor ondersteuning op het gebied van PR, drukwerk, etc.