Koolhoven draait door!

2 september 2022

Uitnodiging wijkgesprek Koolhoven

In 2020 hebben wij (Wijkraad Reeshof, ContourdeTwern en de gemeente) aan u, als inwoner van de Reeshof, gevraagd wat u belangrijk vindt voor de toekomst van de Reeshof. Uit de vragenlijst kwamen jeugd, ouder worden en de directe woonomgeving als belangrijke onderwerpen naar voren. Maar de Reeshof is geen wijk: het is een stadsdeel met 12 wijken en bijna 44.000 inwoners. Koolhoven is Dalem niet en ook Witbrant Oost is niet te vergelijken met Huibeven. Dat maakt dat de invulling van deze onderwerpen in iedere wijk anders kan zijn.

Om die reden starten we met wijkgesprekken. We zijn benieuwd naar wat er leeft, en willen op basis van uw kennis bepalen wat in welke wijk de meeste aandacht nodig heeft. Na twee succesvolle wijkgesprekken van Huibeven en Leeuwerik, vindt op woensdagavond 5 oktober het derde wijkgesprek plaats over en in de wijk Koolhoven.

Uitnodiging

Wat betekent de wijk Koolhoven voor u? Wat maakt het wonen of werken in deze wijk prettig? Waar droomt u van of ligt u misschien wakker van? Wat moet er volgens u op de wijkagenda? Op welke onderwerpen wilt u iets betekenen? Waar heeft u uw buurtgenoten bij nodig?

Wij nodigen u van harte uit om met uw buurtgenoten in gesprek te gaan. De bijeenkomst vindt plaats op: 

Woensdagavond 5 oktober van 20.30-22.00 uur (inloop 20.00 uur)

Locatie: basisschool Koolhoven (Koolhovenlaan 1a)

Tafelgesprek met livestream

De setting van de avond is zoals u misschien kent van ‘De wereld draait door’: een tafelgesprek met gespreksleider en livestream. Tijdens het wijkgesprek Leeuwerik kunt u deelnemen aan een gesprekstafel. Daar kunt u met andere bewoners uit Leeuwerik onder leiding van een gespreksleider, met elkaar over bovengenoemde onderwerpen in gesprek gaan. 

Daarnaast kunt u deelnemen als luisteraar in de zaal. Ook dan is er voldoende ruimte om vragen te stellen en mee te doen. 

Tot slot is de bijeenkomst vanuit huis (digitaal) te volgen, via een  livestream. Bewoners en andere belangstellenden, zoals wijkprofessionals uit Leeuwerik en beleidsmedewerkers van de gemeente, kunnen via Whatsapp reageren en zodoende deelnemen aan de discussie.

Aanmelden

Als u het leuk vindt om als luisteraar in de zaal of via de livestream te volgen kunt u zich aanmelden. Wij sturen u dan een toelichting met nadere informatie. 

Deel met ons jouw favoriete plek!

Wij vinden het leuk als u ons foto’s stuurt van momenten of plekken in uw wijk Koolhoven die voor u bijzonder zijn. De foto’s worden getoond ter introductie van het wijkgesprek.  

Wij hopen op veel reacties zodat we er een prettige en inspirerende avond van kunnen maken.

Met vriendelijke groet,

Wijkraad Reeshof
Karin Galle
voorzitter
Gemeente TilburgBrecht van der Korput
Fleur Hubregtse
Marjo van Velthoven
team Wijken
ContourdeTwernMarjolein de GraaffTeamcoördinator