Jeugdwijkraad

Door Erik Groels

2017 - januari

De leden van de wijkraad zijn de “ogen en oren” van de bewoners uit de Reeshof. Das gemakkelijker gezegd dan gedaan; De Reeshof is een stadsdeel van de zesde stad van Nederland en telt inmiddels bijna 50.000 inwoners. Dan kan het helaas niet mogelijk zijn om met 9 leden alle bewoners te horen. Reeshof telt zo wie zo al 15 wijken van behoorlijke omvang en daarom proberen we met 9 leden een goede spreiding te hebben over deze wijken. Tevens proberen we met de samenstelling van de wijkraad in geslacht en leeftijd voldoende afwisseling te hebben.  

Om alle bewoners de gelegenheid te geven om ons te spreken is er maandelijks een spreekuur op Wijkcentrum Heyhoef. Hier kun je zonder afspraak de wijkraad spreken over een onderwerp die jij van belang vindt. De leden van de wijkraad nemen wisselend plaats op dit spreekuur en er wordt hier goed gebruik van gemaakt.

Aangezien we in de huidige wijkraad de stem van de jeugd missen, zouden we het leuk vinden om een jeugdwijkraad in de Reeshof op te zetten. Hiervoor zijn we op zoek naar fanatieke jongens en meisjes die in de Reeshof wonen en tussen de 14 en 19 jaar zijn. Ben je enthousiast, gedreven en geïnteresseerd in de politiek en zou je iets willen betekenen voor met name je leeftijdsgenoten in jouw wijk? Neem contact met ons op en stuur een mailtje naar jeugdwijkraad@wijkraadreeshof.nl. Vertel hierin iets over jezelf en je interesses. Waarom zou jij een geschikt lid zijn voor de jeugdwijkraad? Wij zijn benieuwd naar de reacties en zoeken tussen de 6 a 10 leden. Wat verwachten we van jou? Je hebt rond de 6 tot 8 keer per jaar een vergadering met onderwerpen die jullie zelf belangrijk vinden. Je kunt gasten uitnodigen die je graag wilt spreken zoals de gemeente, politie of andere instanties. Misschien vind je het zelfs leuk om voorzitter te zijn. Heb je nog vragen? Mail ons!