Een nieuw begin

Door Erik Groels

2018 - april

Door te stemmen oefende jij je invloed uit op de keuzes die de gemeenteraad in de komende periode gaat maken. Je koos de vertegenwoordiger die jouw stem in de gemeenteraad laat horen. Zo heb jij invloed gehad op wat er in ons stadsdeel gebeurt. Bedankt hiervoor! En nu is het afwachten.  

In hoeverre is Tilburg momenteel in spagaat? Krijgt de grootste het meeste te zeggen? Wat is de slimste stap om de komende 4 jaar in de stad te kunnen regeren zonder geworstel en gemurmel. Kiezen we voor degene die de meeste stemmen heeft gekregen, kiezen we voor zekerheid en gaan we door op de oude voet of kiezen we voor verjonging en vernieuwing en slaan we een nieuwe weg in? Het risico bij de laatste keuze is groot, maar moeten we diegene niet een kans geven die mooie ideeën heeft, die de toekomst nog voor zich heeft en die in de moderne wereld gewend is om samen te werken. Want dat laatste moet gebeuren! Geen hakken in het zand, gekissebis en tegen elkaar op willen boksen. Geen oude koeien uit de sloot, maar vooruit. Het is nu de kans: Tilburg heeft de toekomst voor zich.  

En met het succes van Tilburg als hippe en trendy stad, zal de Reeshof met dit succes  meevaren. Gaat het goed met het centrum, zal Reeshof daar ook op mogen gedijen en is daar ook financieel ruimte voor. Tenminste, dat verwachten we, dat lijkt ons niet meer als normaal. Want dit stadsdeel weegt zwaar in verhouding met de omvang van de stadsgrenzen en dragen de bewoners uit de Reeshof ook dubbel en dwars hun steentje bij aan de inkomsten van Tilburg. Dat wil zeggen dat ook de Reeshof verjonging, vernieuwing en succes mag ondergaan met nieuwe investeringen in een Reeshof Boulevard, een groter en moderner wijkcentrum, een nieuw cultureel podium. Kom op Tilburg, laat zien wat je voor de Reeshof kunt betekenen!