Warme feestdagen

Door Erik Groels

2018 - december

2018 wordt binnenkort afgesloten, terwijl we enkele weken geleden nog lekker buiten in de zon zaten. De feestdagen zoals Sinterklaas, kerstmis en oud en nieuw liggen op de loer en een nieuw jaar staat ons daarna weer te wachten.  

2019 belooft weer vele leuke activiteiten die met veel vrijwilligers worden georganiseerd. Maar er zijn nooit genoeg vrijwilligers. Vrijwilligerswerk is er in vele soorten en maten. Je kunt het bijvoorbeeld voor één dag per week doen of af en toe in het jaar. Een korte klus voor een oude dame of een vast maatje worden voor een medebewoner in je wijk. Honderden grote en kleine taken en klussen vallen onder vrijwilligerswerk. Voor iedereen is er passend en interessant vrijwilligerswerk. Jong of oud, man of vrouw, iedereen kan ongeacht zijn werk en opleiding als vrijwilliger aan de slag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ondersteuning van de kinderboerderij ’t Valleike.  Of afval opruimen bij de Bende van de Reeshof. Of chauffeur voor minder mobiele bewoners. Of taalmaatje voor anderstaligen.  

Vrijwilligerswerk heeft iedereen veel te bieden. Mensen zijn ontzettend dankbaar als je iets voor ze doet. Een vrijwilliger staat midden in de samenleving en doet veel sociale contacten op. En het vrijwilligerswerk geeft je ook de mogelijkheid om je, naast je dagelijkse leven, op andere gebieden te ontwikkelen. Vrijwilligerswerk geven je voldoening en inspireren je. Wil je meer weten over wat, wie en waar? Informeer eens bij het vrijwilligerspunt op het wijkcentrum Heyhoef. Dit kan elke ochtend van maandag t/m donderdag. Heb jij ideeën om een activiteit met maatschappelijk karakter te organiseren? Je schouders eronder en zet dit op papier. Maak er meteen een begroting bij en vraag hiervoor tenslotte subsidie aan op de website van Verrijk je Wijk.  

De leden van Wijkraad Reeshof en Reeshof Cultuurt wensen iedereen mooie kerstdagen en een goed en sociaal 2019. Stuur deze kerst een extra kerstwens of nodig iemand uit die anders alleen is. Zorg voor een feestelijke periode voor allemaal.