Wat een bende

Door Erik Groels

2018 - mei

Elke keer opnieuw zie je naast de glas- en kledingbakken in de Reeshof veel puin staan. Bijvoorbeeld aan de Bijsterveldenlaan of aan de Koolhovenlaan. Wat is hier de reden van? Is de milieustraat te duur omdat je niet wilt scheiden of zijn bewoners gewoon lui en a-sociaal en maken ze er liever een rotzooi van. Balen, want zo geef je de straat meteen een rommelig aanzicht en leg je de verantwoordelijkheid bij de gemeente neer. Terwijl het ieders eigen persoonlijk afval is. Zie jij dit gebeuren en heb jij een kenteken van het voertuig gezien? Meld deze bij de politie en zij achterhalen van wie dit afval komt, zodat hen een forse boete staat te wachten. 

Heb jij hier ook zo’n hekel aan? Help mee om de Reeshof mooier te maken. Dat kan jij! Door mensen aan te spreken. Gooit iemand iets voor het stoplicht uit zijn autoraam? Toeter 2x en degene die dit heeft gedaan, zal zich beslist aangesproken voelen. Je kunt zelf ook meehelpen met het opruimen van openbare ruimte. Diverse bewoners doen dit al en halen kilo’s afval op. Je kunt hier zelfs kosteloos materiaal voor krijgen. Hiermee laat je je omgeving zien dat je het niet langer pikt. Zo houden al vele vrijwilligers het Reeshofbos schoon, maar ook in de Gesworen Hoek en het Reeshofpark ziet er een stuk netter uit door fanatieke vrijwilligers. Gewoon bewoners die het leuk vinden om samen op te trekken, zich storen aan de rotzooimakers en graag in een nette en schone omgeving wonen.  

Ben jij ook zo? Verzamel je! Treed op! Help mee! Doe iets! Het is een kleine moeite… en een enorm groot plezier! Want uiteindelijk heeft iedereen plezier van een schone en opgeruimde omgeving. Kijk op de site van De bende van de Reeshof