Groot, groter, grootst

Door Erik Groels

2019 - april

Het eerste gedeelte van Stadsrand Dalem is opgeleverd. Een nieuwe wijk tussen Dalem-Noord en de rondweg. De huizen zijn al bewoond, terwijl de laatste loodjes worden gelegd aan de inrichting, de beplanting en de bestrating. Het is nog lang niet klaar, want het volgende gedeelte wordt nu voorbereid. Richting basisschool De Boemerang kan deze wijk nog 3x groter worden. Samen met de huizen en appartementen in Koolhoven Buiten, de appartementen ten zuiden en ten noorden van station Reeshof en de wijk langs het spoor aan de Oegstgeeststraat overstijgen we vast de 50.000 inwoners: stadsdeel Reeshof, 12 wijken met ieder een eigen gezicht, een eigen sfeer en een eigen identiteit. 

Stadsdeel Reehof met haar eigen voorzieningen. Te weinig, zoals we al vaak roepen, maar toch met haar eigen karakter. 50.000 mensen wonen bewust in dit deel, kiezen er voor en leven er hun leven. 

Bedrijfsleven vestigt zich graag in dit deel van Tiburg. Winkels draaien goede omzet, het verloop in de winkelcentra is klein. Willen we meer diversiteit in de Reeshof? Natuurlijk, laat maar komen. Is er nog ruimte in de Reeshof? Nee, elke vierkante meter is bijna benut. Laten we nog ruimte over houden voor groen: bomen en grasvelden in de vorm van een park. We hebben er meerdere verspreid over alle wijken. Parken met een eigen karakter: om te sporten, te relaxen en te ontmoeten. Laten we de verschillende parken gebruiken voor verschillende evenementen groot en klein. Het voorjaar is begonnen en we willen weer naar buiten. Niet alleen het stadsdeel is groot, het plezier is groter en Tilburg wordt dankzij de Reeshof de grootste!