Nog meer sporten

Door Erik Groels

2019 - februari

Reeshof is overladen met scholen, kinderdagverblijven en sportverenigingen. Maar hoe je het ook wendt of keert: de vraag bepaalt het aanbod. Zo is dat ook met kappers en horeca. Het ene aanbod is groot vanwege de grote vraag van 45.000 bewoners, terwijl het andere achterwege blijft. Waarschijnlijk is dit laatste vanwege de mindere vraag. Hoe kun je dan als gemeente sturing geven? Niet, lijkt me. Althans, moeilijk. 

Spotverenigingen zijn er tientallen in de Reeshof. Dus sportgelegenheden genoeg. En toch wordt er een poging gedaan om een Urban Athletes park in het Reeshofpark te krijgen. Dit is een soort openbare buitensportschool met diverse mogelijkheden en deze is te bezoeken door iedereen die geïnteresseerd is in sport. Een groot oppervlakte met kunstgras kenmerkt zich door een kleurenspel en een variëteit aan speel-, klim- en klautertoestellen voor jong en oud. 

Buitensport is populair: je ziet veel hardlopers langs de Bredaseweg en veldsporten zijn er ten overvloede. De populariteit wordt bepaald door de vraag. Het Reeshofpark speelt hierop in met fitness-toestellen, een basketbalveld, een skatebaan en een Krajicek Playground. Vooral deze laatste twee scoren goed bij de jongelui. Alleen is er te weinig aandacht om aan moderne krachtoefeningen te doen, volgens een bewoner uit de Reeshof. Een urban athletes park sluit aan bij moderne sporten van deze tijd, zoals calesthenics, free-running en bootcamp of voor iedere individuele sporter die tijdens zijn rondje hardlopen een aantal krachtoefeningen wil doen. De kenmerken van een urban athletes park is multifunctioneel, onderhoudsvriendelijk en uitdagend. Wat wil je nog meer dan werken in de buitenlucht aan je lichaam en conditie? 

Het idee levert al ruim 750 positieve stemmen. De initiatiefnemer gaat met de gemeente in gesprek. Vind jij dit ook een goed idee? Op naar de 1000 stemmen. Nee, op naar 5000 stemmen! Stem op onze site www.wijkraadreeshof.nl.