Heyhoef Backstage Meena Cryle & The Fillmore Band

19 januari 2019 20:30 tot 23:30

Wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 1, Tilburg

Meena Cryle & The Fillmore Band zijn vooral bekend van hun verfijnde mix van blues, soul, rock, gospel en zelfs country elementen. Deze sound bleef ook niet onopgemerkt bij de legendarische Grammy-Award winnaar Jim Gaines (Producer van Stevie Ray Vaughan, John Lee Hooker, Santana…) die de productie voor zijn rekening nam van het debuutalbum uit 2009. Hij noemt Meena "one of the best singers I´ve worked with in twenty years. She is what we call in the business an 'old soul'. She´s got the voice and she´s got the passion…".

Meena & Chris trokken de aandacht van de internationale blues scene amper een jaar later door hun opmerkelijke muzikale presentatie. Een gitarist en zangers die plotseling het publiek verbaast en alle aandacht naar het podium weet vast te houden. Je kunt niet benoemen wie van deze twee de meeste aandacht trekt. Deze twee zijn volledig in balans. 

Hun performance in het uitverkochte Weense Operahuis en ontelbare gastoptredens op internationale festivals. Cryle & Fillmore hebben recentelijk de hele wereld al een paar keer bereisd en overal hun muziek gebracht. Het zijn beide volbloed muzikanten die de liefde voor mzuiek en hun instrument niet los kunnen laten en sterke behoefte hebben aan de interactie met het publiek.

VOORPROGRAMMA MOONDAZE

In augustus is de nieuwe single ‘Optical Illusion’ van de Nederlandse rockband MOONDAZE uitgekomen. Deze vierkoppige jonge band was tot voor kort te vinden onder de naam ‘Uncle Jimmy’, maar de naam MOONDAZE paste beter bij deze jonge en energieke formatie. Voor Heyhoef-Backstage was dit een mooie aanleiding om deze getalenteerde formatie eens aan het werk te zien. Hun muziek past perfect voor deze avond. MOONDAZE is een energieke bluesrock band uit Nederland. Kick-ass drumpartijen, een bluesy zang, virtuose gitaarlicks en hammondsolo’s is wat je tijdens een optreden van MOONDAZE ervaart! Deze band moet je zien als je houdt van jaren 60’, 70’ en 80’ muziek.

Bestel hier je tickets.