Terugblik

Door Erik Groels 

2016 - december

Het jaar 2016 wordt binnenkort afgesloten waarmee we de drukte van feestdagen zoals Sinterklaas, kerstmis en oud en nieuw achter ons laten liggen. Hopelijk verlopen deze dagen vreedzaam met veel familie en vrienden om je heen. De feeststress en extra werkdruk laten we graag achter ons liggen en nieuwe initiatieven en nieuwe energie zijn voor het nieuwe jaar bestemd.

Al deze feestdagen brengen helaas ook de keerzijde naar boven: mensen die de feestdagen alleen doorbrengen, zijn in deze dagen extra eenzaamheid. Het is een mooi gebaar als we daar rekening mee houden. Stuur toch maar dat ene kerstkaartje naar de buurvrouw die haar kinderen al jaren niet meer ziet. Of vraag je familie met oud en nieuw, ook al heb je ze al jaren niet gezien.  

Het initiatief van ContourdeTwern en een plaatselijke supermarkt om een kerstdiner aan te bieden voor mensen die met kerstmis alleen zijn, was vorig jaar zeer geslaagd. Daarom is op kerstavond bij het wijkcentrum ook dit jaar weer een kerstdiner. Hopelijk bereikt dit bericht de juiste mensen in de Reeshof om gezamenlijk een leuke avond te hebben en misschien worden hier leuke contacten gelegd, waardoor deze bezoekers in het nieuwe jaar niet alleen hoeven te zijn.  

2017 belooft weer vele leuke activiteiten met zich mee te brengen. Een kleine opsomming: Net als vorig jaar wordt het weer spannend voor de Reeshof Muzenconcerten. Afgelopen jaar hebben veel vrijwilligers zich hiervoor ingezet en komend jaar zal het weer drukker en gezelliger worden. Daarnaast blijven veel geslaagde activiteiten zich presenteren zoals Heyhoef Backstage, de zondagochtend koffieconcerten, Heyhoef Cinema, Tilburg Kookt en Tilburg Royaal. Speerpunten in 2016 zijn bereikt: De Koolhovenlaan gaat over enkele weken open, de inbraken zijn in 3 jaar 2x gehalveerd en de kermis gaat weer terug naar de parkeerplaats van de Heyhoef. Zoek jij nog vrijwilligerswerk? Bezoek hiervoor de pluktuin aan de Giekerkstraat of de kinderboerderij aan de Scharwoudestraat.  

Voor de komende periode wensen de leden van Wijkraad Reeshof en Reeshof Cultuurt iedereen mooie kerstdagen en een goed en gezond 2017.